Halk Gazetesi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. SHEA YAĞI 

SHEA YAĞI 

admin admin -
3 0

Shea yağı, cilt bakım kitaplarında kullanılan bir kabul olarak özellikle popülerdir. Shea yağı, ciltlerin nemlenmesine ve yumuşak bir şekilde yardımcı olabilir. Ayrıca, shea yağı, güneş ışınlarına maruz kalan cildi rahatlatmaya ve ciltteki küçük yaraları ve çatlakları iyileştirmeye yardımcı olabilir.

Shea yağı, saç bakımında yaygın olarak kullanılır. Shea yağı, tüketilen yumuşatmaya, korumaya ve daha parlak sahiplerine yardımcı olabilir. Ayrıca, saç derisindeki taramayı ipuçları ve saç yapısına yardımcı olabilir.

Shea yağı aynı zamanda yemek için de kullanılır. Afrika mutfağında yaygın olarak kullanılan shea yağı, margarin veya kullanım yerine kullanılabilir. Shea yağı, yüksek oleik asit içeriği nedeniyle daha uzun süre dayanabilir ve yüksek sıcaklıklara dayanıklıdır.

Ancak, shea yağı bazı insanlar için depolama ürünlerine neden olabilir. Bu nedenle, shea yağı kullanılmadan önce, özellikle cilt hassasiyetiniz varsa, gönderilmesiz önerilir.

SHEA YAĞI CİLDE NASIL SÜRÜLÜR?

Shea yağı, cilt bakımı için bakım, doğrudan uygulanabilir veya diğer cilt bakım ürünleri ile birleştirilerek kullanılabilir. Shea yağı, kalın uzantıları ve yumuşak gizli yardımcı kaldırma, güneş ışınlarına maruz kalmaya maruz kalan cildi rahatlatmaya ve ciltteki küçük yaraları ve çatlakları güçlendirmeye yardımcı olabilir.

Shea yağı, kullanmadan önce ellerinizi yıkayın ve yıkayın. Cildiniz tamamen temiz ve kuru olduğundan emin olun. Sonra, biraz shea yağı alın ve avuç içlerinizde eritin. Bu şekilde, yağı daha kolay ve homojen bir şekilde cildinize sürebilirsiniz.

Eritilmiş shea yağını, parmak uçlarınızla cildinize masaj yaparak yaşarsınız. Özellikle kuru merkezi yoğunlaştırabilirsiniz. Cildinize yeterince shea yağı sürdüğünüzden emin olun, ancak aşırıya kaçmayın.

Shea yağı, cilt bakımı rutininize ekleyebileceğiniz birkaç farklı şekilde kullanılabilir. Günlük, shea yağından birkaç damla, günlük nemlendirici krem veya losyonunuza ekleyin. Bu, muhafaza etmek ve beslemek için ek bir katman oluşturmanıza yardımcı olabilir.

Son olarak, shea yağı, özellikle kuru bulunduğu daha yoğun bir etki için gece bakımı rutininizde kullanılabilir. Temizlenmiş cildinize, yatmadan önce bir miktar shea yağı tüketmenize ve sabaha kadar etki etmesine izin verin. Bu, bakış sabahı daha yumuşak ve nemli hissettirecektir.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir