Halk Gazetesi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. SAVUNMA SANAYİMİZLE YÜKSELİŞE GEÇTİK!

SAVUNMA SANAYİMİZLE YÜKSELİŞE GEÇTİK!

admin admin -
6 0

SAVUNMA SANAYİMİZLE YÜKSELİŞE GEÇTİK!

Ünlü iş insanı Esen Ermiş Ertürk katıldığı yabancı Tv kanalı röportajında son dönemde yaşanan Ekrem İmamoğlu siyasi yasak kararı ve savunma sanayimizde gelişmeleri değerlendirdi.

“Hakaret davasında siyasi yasak kararı alınmasını doğru bulmuyorum. Bu Sayın İmamoğlu’nun şahsına bakış açımla ilgili değil,etik ve hukuki bakış açımdan kaynaklı.Bu Tayyip Erdoğan’ın isteyeceği bir karar değil, lütfen mantıklı bakın.

Bir kere Sayın Erdoğan deyim yerindeyse vurarak kazanmayı seven biri. Adayınız her konuşmada nerede diyor! Siyasi hayatına baktığınızda daha iyi anlayacaksınız. Hakaret davalarından doğan cezalar bence siyaset yapmaya engel olmamalı, bu bir kanunla düzenlenebilir!

TÜRKİYE’NİN SAVUNMA SANAYİ İHRACATI 11 AYDA 3,7 MİLYAR DOLARA ULAŞTI

Türkiye, başta savunma sanayi olmak üzere üretimde önemli bir aşamaya geldi. Milli ve özgün teknolojiler geliştirecek, üretecek ve hatta ihraç edecek durumdayız.

Roketsan üretimi Türkiye’nin ilk Süpersonik Füzesi TRG230-İHA’nın ilk atışları AKINCI TİHA’dan başarıyla gerçekleştirildi. Roketsan tarafından geliştirilen TRG-230 Karadan Karaya Füzesi havadan fırlatılacak şekilde revize edildi. Türkiye’nin ilk Süpersonik Füzesi TRG230-İHA’nın ilk atışları Bayraktar AKINCI TİHA tarafından başarıyla gerçekleştirildi.

Türkiye, insansız hava araçlarındaki başarısını insansız savaş uçaklarıyla yeni bir boyuta taşıyor. Türkiye’nin ilk insansız savaş uçağı olacak Bayraktar KIZILELMA, ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi. Bu alandaki bir diğer hamle de Türk savunma sanayi kuruluşu TAI’den geldi. Üretim bandındaki uçak 7 ton civarında. Anka-3 2023’ün ilk aylarında görücüye çıkacak. Türkiye ekonomisi 2023’ten itibaren sağlık, kültür ve deniz turizmi, savunma sanayi, ihracat gibi alanlarda hızlı bir toparlanma yaşayacak.Türk toplumunun refahı her şeyden önemli! Bu anlamda Türkiye ne batılı ne doğuludur, popülisttir, yani ulusal bekası her şeyden önce gelir!”

 

 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir