Halk Gazetesi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Sakarya Sokaklarında Yaşamın Nabzı Hızla Atıyor

Sakarya Sokaklarında Yaşamın Nabzı Hızla Atıyor

admin admin -
4 0

Şehrin sokaklarını yaya ve çocuk dostu birer kamusal mekâna dönüştürme amacıyla gerçekleştirilen projede, “Sokak Dönüştürme Prova Proje Destek Programı” kapsamında Güllük Mahallesi Donat Sokak’ta çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Sosyal Gelişim Merkezini de içine alan projenin başlamasıyla birlikte, şerit genişlikleri azaltılması, boyama, bitkilendirme ve kent mobilyası yerleştirme gibi çalışmalar proje ekibi tarafından uygulanacak.

Geleceğe yönelik şehrin muhtelif sokaklarında uygulanması planlanan projeyi diğerlerinden farklı kılan en önemli unsur ise belirli süre deneme aşamasından sonra mahalle sakinlerinden alınan görüşler doğrultusunda nihai proje uygulanacak.

Büyükşehir Belediyesi Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, projenin belli periyotlarda toplanan veriler ışığında gerçekleştirileceği ifade edilerek, “Büyükşehir Belediyemiz ve Marmara Belediyeler Birliği ortaklığıyla gerçekleştirilen Yaşayan Sokak Projesi kapsamında çalışmalarımız başlamıştır. Projemiz belli periyotlarda toplanan veriler ışığında gerçekleştirilecektir. Sokaklarımızın vatandaşlarımız açısından daha güvenli, sağlıklı, yaşanabilir, sosyal yaşamı destekleyen birer yaşam alanı olması için hayata geçirilen proje, Sosyal Gelişim Merkezini de içine alan Güllük Mahallesi Donat Sokak’ta başladı. Belirli bir süre deneme aşamasından sonra mahalle sakinlerinden alınan görüşler doğrultusunda nihai olarak uygulanacak olan projede, şerit genişlikleri azaltılması, boyama, bitkilendirme ve kent mobilyası yerleştirme gibi çalışmalar proje ekibi tarafından uygulanacaktır” ifadeleri kullanıldı.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir