Halk Gazetesi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Eğitim
  4. »
  5. Milli Eğitim Akademisi’nde Bakan Tekin’den Eğitim Alan İlk Ders

Milli Eğitim Akademisi’nde Bakan Tekin’den Eğitim Alan İlk Ders

admin admin -
5 0

Dünyada demokrasi ve insan haklarını korumakla mükellef bir yapı olduğuna dikkati çeken Bakan Tekin, “Bugün çocuklar öldürülüyor, okullar, hastaneler bombalanıyor. Okuttuğumuz ve evrensel olduğunu iddia ettiğimiz metinlerin tamamında güvence altına alınan haklar ayaklar altına alınıyor.” dedi.

İnsan haklarıyla ilgili evrensel metinlerin artık kandırmaca olduğuna inandığının altını çizen Bakan Tekin, “Birleşmiş Milletler, Cenevre ve Roma’dan bize sözleşme olarak dayatılan bütün metinlerin tartışmalı olduğuna inanıyorum. Bu tür metinlerin bütün insanların temel referans değerlerini güvence altına alacak şekilde yeniden kaleme alınması ya da bunu uygulayan uluslararası mekanizmaların yeniden örgütlenmesi anlamında akademik veri üretmek gerektiğine inanıyorum. İstanbul Üniversitesi, Türkiye’de bunu en iyi yapacak üniversitelerden birdir.” ifadelerini kullandı.

Üniversitede yıllarca araştırma görevlisi olarak çalıştığını, 2013 yılında kamu bürokrasisine geçtiğinde kamu kurumları ile akademi arasında ciddi bir kopukluk olduğunu fark ettiğini belirten Tekin, kurumsal bir yapı olarak Millî Eğitim Akademisi kurmayı hedeflediklerini anlattı.

 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir