Halk Gazetesi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. İzmit’te farkındalık oluşturan bisiklet turu

İzmit’te farkındalık oluşturan bisiklet turu

admin admin -
3 0

Güvenli ve çevreci ulaşım seçeneklerinin kullanılmasına dikkat çeken Avrupa Hareketlilik Haftası’nda bir dizi etkinlik hazırlayan İzmit Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü, bisiklet turu düzenledi

KOCAELİ (İGFA) – Avrupa Komisyonu’nun bir girişimi olan Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında İzmit Belediyesi tarafından bisiklet turu düzenlendi.

Yahya Kaptan Mahallesi Bisiklet Eğitim Pisti’nden başlayan bisiklet turunda Cumhuriyet Bulvarına kadar pedal çeviren bisiklet severler, İzmit Belediyesinin Yahya Kaptan’daki sosyal tesisi Gülümse Kafe’de sportif aktivitesini tamamladı. Bisiklet turuna katılanlar turun ardından Gülümse Kafe’de ağırlandı.

Etkinlikte bisikletle ulaşımın rahat ve çevreci bir ulaşım aracı olduğu vurgulandı, çevreci ulaşım konusunda farkındalık oluşturulmak amaçlandı. Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleriyle, belediyelerin ulaşım planlamasının ve toplu ulaşım sisteminin geliştirilmesi, bisiklet ve yaya yollarının artırılması, vatandaşların ise bireysel araçlar yerine alternatif ulaşım metotlarıyla seyahat etmesi hedeflendi.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir