Halk Gazetesi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Göz Altı Morluklarına Ne İyi Gelir? 2 Basit Çare

Göz Altı Morluklarına Ne İyi Gelir? 2 Basit Çare

admin admin -
5 0

Göz Altı Morluklarına Ne İyi Gelir? 2 Basit Çare

 

Göz Altı Morluklarının Nedenleri

 

            Sürekli oluşan göz altı morluklarının belli sebepleri olabilir. Özellikle 3 neden, gün içerisinde göz altlarının sürekli morarmasına neden olmaktadır. İlk ve en önemli sebep, göz altında bulunan pigmentlerin armasından dolayı, göz altı renginin kahverengiye dönüşmesidir. İkinci sebep, göz altı derisinin belli nedenler çerçevesinde incelmesi ile damarların görünür hale gelmesidir. Üçüncü sebep ise, yaş ilerledikçe hücresel yenilenmenin yavaşlayarak, deride gölgelenmelerin oluşumu ile morlukların oraya çıkmasıdır.

 

            Bu nedenler, göz altı morluklarının başlıca sebepleri arasındadır. Farklı sebeplere bağlı olarak da göz altı torbalarında şişme ve morarmalar görülebilmektedir. Bazı alerjik rahatsızlıklar da göz altı morluklarına sebep olabilmektedir. Özellikle saman nezlesi olarak bilinen rahatsızlığa yatkın kişilerde, bazı mevsimlerde morluk problemleri daha sık görülmektedir. Sürekli kullanılan ve damarlarda genişlemelere neden olabilecek ilaçlar da, bu rahatsızlığa sebep olmaktadır. Çünkü genişleyen damarlar göz altında koyu bir halka oluşturmaktadır. Bu rahatsızlıkların dışında, dış çevrenin de etkili olduğu durumlar söz konusu olabilir. Özellikle yaz aylarında sürekli güneşe maruz kalmak, cildin daha fazla melanin üretmesine sebep olarak göz altı morluklarını ortaya çıkartmaktadır. Ayrıca uykusuzluk ve göz yorgunluğu da bu probleme büyük etki etmektedir.

 

 

            Göz altı morlukları bazen fazla önemsenmemektedir. Fakat sürekli artan ve rahatsız edici bir hal alan bu rahatsızlık sonucunda mutlaka uzman bir hekime başvurulmalıdır. Morluklar, tek bir göz altına ise bu durum da önemli bir rahatsızlığın habercisi olabilmektedir. Böyle sonuçlar ile karşılaşılıyor ise mutlaka acil bir şekilde tedaviye başlanması gerekmektedir.

 

 Göz Altı Morluklarına Ne İyi Gelir

 Göz altı morluklarına ne iyi gelir diye uzman hekimlere sorulduğunda, genellikle aynı cevaplar alınmaktadır.Bunlar;

 

 1- Beslenme kaynaklı bir sorun da olabilen göz altı morlukları için kesinlikle düzenli bir beslenme alışkanlığı edinilmelidir. Sebze ve meyve tüketimi arttırılarak, vitamin bazlı besinler tüketilmelidir. Özellikle havuç ve kırmızı meyveler gözlere iyi gelmesi ile bilinmektedir. Bu tür meyve ve sebzelerin tüketimi bu probleme karşı etkili olacaktır.

 2- Güneş ışınlarının da olumsuz etkilediği gözler için, yaz aylarında uygun güneş kremleri kullanılmalıdır. Özellikle güneşe hassasiyeti olan kişiler, koruma faktörü yüksek güneş kremlerini göz çevrelerine uygun şekilde kullanabilirler.

 3- Teknolojik aletlerin fazla kullanımı da gözlere pek iyi gelmemektedir. Hem bu aletlerin ışıkları hem de radyasyon etkisi gözlerde çabuk yorulmaları ve bazen göz rahatsızlıklarına neden olabilir. Bu yüzden, bu aletlerin kullanımı sırasında göz mesafesini iyi ayarlamak gerekir. Aynı durum sürekli kitap okuyan kişiler için de geçerlidir. Gözlerde fazla yorulmalar da, göz altı morluklarına sebep olacağı için gözler belli süre aralıkları ile dinlendirilmelidir. Ayrıca, kitap okuma ya da bilgisayar kullanımı sırasında doktor muayenesi ile alınan dinlendirici gözlüklerin kullanımı da gözler için oldukça önemlidir.

 4- Uyku, gözlerin dinlendiren en önemli etkendir. Bu nedenle, mutlaka uyku düzenine çok dikkat edilmelidir.

 5- Zararlı ışık kaynaklarından mümkün olduğunca uzak durulmalıdır. Özellikle, ultraviyole olarak bilinen zararlı ışınlardan göz sağlığı açısından kesinlikle kaçınılmalıdır.

 6- Herhangi bir gözlük kullanımında, kesinlikle orjinal gözlükler kullanılmalıdır. Ayrıca, bir göz rahatsızlığı var ise mutlaka göz doktorundan dereceli bir gözlük için reçete alınarak, bu reçeteye uygun gözlük kullanılmalıdır. Güneş gözlüğü, sadece güneş ışınlarından gözlerimizi korumak için değildir. Ayrıca, göz sağlığımız açısından da oldukça önemlidir. Güneş gözlüğünü de, göz rahatsızlığınıza uygun derece ile alabilirsiniz.

 7- Göz altı morluklarının bir sebebi de, susuz kalan cilt derisinin zayıflamasıdır. Bu nedenle, bol su tüketimi gözler için büyük önem taşımaktadır. Neme ihtiyacı olan cilt ve göz, tüketilen bol su ile nem ihtiyacını karşılayarak daha canlı gözükecektir.

 

 Göz Altı Morluklarına Çare Olacak 2 Basit Öneri

 

             Göz altı morluklarına çare olarak, meyve ve sebze tüketimi ön plana çıkmaktadır. Göz altı morluklarına ne iyi gelir, hangi sebzeler bitkiler tüketilmelidir? İşte cevabı;

 

 1- Salatalık ve salatalık suyu, bilindiği gibi özellikle bayanların en sık başvurduğu göz tedavi aracıdır. Salatalık, içerisindeki vitamin ve lifler sayesinde gözlerin hassasiyetine uygun, yatıştırıcı ile dinlendirici bir etki yaratmaktadır. Soğutma etkisi ile göz altı morluklarına çare olarak kullanılan doğal bir ilaç niteliğindedir. Salatalık özü, ayrıca iyi bir toniktir. Bu nedenle, salatalığın hem suyunu çıkartıp bir pamuk yardımıyla göz çevresine uygulayabilir hem de ince dilimler halinde göz üzerine koyarak, bir müddet bekletebilirsiniz. 4 gün boyunca bu işlemin uygulanması, etkili sonuçlar verecektir.

 2- Zerdeçal bitkisi ise, bünyesinde anti oksidan taşıdığı için iyi bir göz altı morluk giderici bitkidir. Zerdeçal tozu, yarım çay bardağı ananas suyu ile karıştırılarak macun kıvamı elde edilir. Bu karışımı, göz altı morluklarının üzerine sürerek, yaklaşık 20 dakika bekletin. Daha sonra karışımı, ılık bir su yardımı ile tamamen temizleyin. Kan dolaşımını da düzenleyen bu uygulamayı 3 gün boyunca düzenli olarak yaptığınızda, göz altı morluklarının giderek azaldığına ve zamanla kaybolduğuna şahit olacaksınız.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir