Halk Gazetesi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Gebelik Sonlandırma: Kürtaj

Gebelik Sonlandırma: Kürtaj

admin admin -
6 0

Gebelik Sonlandırma: Kürtaj

Kürtaj fiyatları istenmeyen gebelik yaşayan veya gebeliği normal olarak devam etmeyen kişiler tarafından merak edilen konulardan bir tanesidir. Geçmişten bugüne kadın doğum uzmanları tarafından yapılan kürtaj işlemleri, kişilerin istekleri doğrultusunda veya sağlık problemleri nedeni ile yapılan cerrahi operasyonlardan bir tanesidir. Kürtaj fiyatları uygulanacak olan işleme bağlı olarak farklılık gösterir.  

Kürtaj Nedir?

Teknolojinin gelişimi ile beraber vakumlama tekniği kullanılarak yapılan kürtaj işlemleri, tıp dünyasında rahim tahliyesi olarak isimlendirilir. Rahim içerisinde istenmeyen her ne olursa olsun kürtaj işlemleri ile çözüme kavuşturulur.

Kürtaj Hangi Durumlarda Yapılır?

Kürtaj denildiğinde istenmeyen gebelikler akla gelmiş olsa da bunun yanı sıra rahim içerisinde bulunan poliplerin alınması, miyomlar ve tanı konulmamış lezyonların yok edilmesi de kürtaj işlemlerini kapsar.

Kürtaj Öncesi Hastanın Dikkat Etmesi Ve Yapması Gerekenler

 

Kürtaj işlemleri genellikle genel anestezi altında yapılır. Bu neden ile kürtaj işleminden ortalama 4- 5 saat önce aç kalmak gereklidir. Ayrıca işlem öncesinde sigara içilmemeli, aspirin ve kan sulandırıcı ilaçlar kullanılmamalıdır. Kürtaj öncesinde ılık bir duş almak hastayı rahatlatacaktır.

Kürtaj Sonrası Neler Yapılmalı? Nelere Dikkat Edilmeli?

Kürtaj işlemleri sonrasında doktor tarafından verilen antibiyotik mutlaka kullanılmalıdır. Kürtajdan sonraki günler havuz veya denize girilmemeli, cinsel ilişki kurulmamalı ve temizliğe dikkat edilmelidir.

Kürtaj Fiyatları

Kürtaj işlemleri yaptırmak isteyenlerin en çok merak ettiği detayların başında kürtaj fiyatları gelir. Kürtaj fiyatları hekimin muayenesi sonucunda hastanın durumuna göre belirlenir.

Kızlık Zarı Nedir? Anatomik Yapısı Nasıldır?

Vajina girişinde bulunan kızlık zarı, ağız içi dokusuna benzer bir yapıya sahiptir. Kızlık zarında sinir ağları oldukça zayıftır. Ergenlik döneminde oldukça elastik bir yapıda bulunan kızlık zarı, halk arasında bekaret halkası olarak da bilinir.

Kızlık Zarı Muayenesi Neden Yapılır?

Kızlık zarı muayenesi bir kadının veya kızın cinsel ilişki temasında bulunup bulunmadığını öğrenmek amacı ile yapılır.

Kızlık Zarı Dikimi Yöntemleri

Lokal anestezi altında yapılan kızlık zarı dikimi, kişiye yapılan kızlık zarı testinin olumsuz geldiği dönemlerde başvurulan bir operasyondur. Kızlık zarı dikiminde hekimin seçimine bağlı olarak çeşitli teknikler uygulanabilir. Bu anlamda hekimler tarafından genellikle kalıcı kızlık zarı dikimi yöntemleri tercih edilir. Kızlık zarı dikimi fiyatları uygulanan tekniğe bağlı olarak farklılık gösterir.

Kızlık Zarı Dikimi Mümkün Mü?

Teknolojinin gelişimi ile birlikte mikrocerrahi yöntemler kullanılarak yapılan kızlık zarı dikimi, oldukça avantajlı ve kalıcı bir yöntemdir. Kızlık zarında uygulanan yöntemler farklı olduğundan kızlık zarı dikimi fiyatları aynı değildir. Ayrıca devlet kurumları ve özel sağlık kuruluşları arasında da kızlık zarı dikimi fiyatları farklıdır.

Labioplasti Neden Uygulanır?

Kadın iç organları yapı bakımından birbirlerinden oldukça farklıdırlar. Genital bölgede çeşitli nedenlere bağlı olarak yaşanan sarkıklar labioplasti işlemlerine ihtiyaç duyulmasına neden olur.

 

Labioplasti Kimlere Uygulanabilir?

Labioplasti işlemleri cinsel ilişki esnasında rahimde yaşanan sorun nedeni ile zorlanma yaşayan, ilişki sırasında dudakların içe doğru eğilim göstermesi ve cinsel ilişkiden kaçma eğiliminde bulunanlara uygulanabilir.

En İyi Labioplasti Tekniği Hangisidir?

 

Labioplasti işlemlerinde hastanın durumuna bağlı olarak çeşitli teknikler tercih edilir. Labioplasti fiyatları uygulanan bu tekniklerden dolayı farklılık gösterir. Labioplasti fiyatları belirlenmesi için hekimin muayenesi gereklidir.

Labioplasti Ameliyatı Fiyatları

Labioplasti fiyatları devlet kurumlarında sağlık kuruluşlarına göre daha uygundur. Ancak kişinin durumuna ve hekimin tercih edeceği yönteme bağlı olarak fiyat belirlendiğinden, labioplasti fiyatları için net bir tutar belirtmek doğru değildir. Labioplasti fiyatlarında hekimin bilgisi ve deneyimi fiyatı etkileyen unsurlar arasında yer alır.

 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir