Halk Gazetesi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. ENFLASYONUN NEDENİ FIRSATÇILAR!

ENFLASYONUN NEDENİ FIRSATÇILAR!

admin admin -
3 0

ENFLASYONUN NEDENİ FIRSATÇILAR!

İş insanı,siyasetçi Esen Ermiş Ertürk katıldığı TV programında son günlerde yaşanan kara para operasyonlarıyla ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.

 

Toplumda ahlak yoksunluğu arttıkça ekonomide bozuluyor. Buna şöyle örnek vereyim, ahlaklı, etik ticaret yapan, bizim gib iş insanlarını bir tarafta  ,diğer tarafta kara para aklama,sahtekarlık,dolandırıcılık,yetimin hakkını gasp eden ne idüğü belirsiz insanlar  adları iş insanı,kimi zaman fenomen ,sıfatlar değişiyor ama  ortak noktaları kirli para kazanan ve toplumu ahlaki çöküntüye varacak kadar yıpratan yapıların maşaları olmaları .Son aylarda içişleri bakanlığımızın yaptığı operasyonları görüyorsunuz.Kökünü kurutana kadar devam edecekler .Terörden 40 yıldır canı yanan bir ülkeyiz,terörle sadece Mehmetçik,TSK mücadele etmiyor sahada o terör örgütlerine finansman sağlayan iş insanı görünümlü teröristlerle sahada biz ,hepimiz mücadele ediyoruz.

 

Enflasyondan daha büyük zararı bence bu az önce bahsettiğim gibi ahlaksız ticaret yapan insanlar veriyor. Şu anda maaşlar enflasyonu takip etmeye çalışıyor. Bugün zam yapıyoruz, işçi,emekçi,emekli beyaz yakalı ,mavi yakalı çalışanlarımız daha rahat yaşasınlar diye.Ertesi gün bir bakıyoruz,hatta ertesi gün bile değil maaşlara zam dendiği saatte etiket değiştirmeye başlıyorlar . Yani depoda duran maldan bahsediyoruz.Nakliyesi yapılmış ,rafta satışı bekleyen mal. Bunun önüne tabii ki denetim yapılacak. Tabii ki cezalar gelecek ama bu toplumsal sosyolojik denetimle yani mahalle baskısını aslında burada yapılması gerekiyor. Ticaret ahlakını yeni nesillere gerekirse eğitim hayatlarında müfredatlarda ders konusu yapıp öğretmek gerekiyor.Biz bir taraftan inovasyon haftaları yapıyoruz,AR-GE laboratuvarlarına milyarlarca kaynak akıtıyoruz ki katma değeri yüksek mal üretelim diye uğraşıyoruz. Ama maalesef birileri kâr etme hırsı için insanların hayatlarını, geçimlerini, yaşamlarını mahvediyorlar.Bu artık bir milli güvenlik sorunu olmaya başladı bence.Ama çok az kaldı ,bu ahlaksız kara paracıların sonu geldi.Kimse Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni kör zannetmesin.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir