Halk Gazetesi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Bölgesel Zayıflama Hakkında Genel Bilgiler

Bölgesel Zayıflama Hakkında Genel Bilgiler

admin admin -
6 0

Bölgesel Zayıflama Hakkında Genel Bilgiler

Çok kilolu olmayan fakat vücudunun belli bölgelerinde biriken yağlardan kurtulmak isteyenlere uygulanan işlemlere Kayseri bölgesel zayıflama denir. Hem kadınlarda hem erkeklerde uygulanabilir. Ancak kadınlarda, erkeklere oranla daha fazla görülen bölgesel yağlanma en fazla kadınlar tarafından bölgesel incelme yoluyla yok edilmeye çalışılır.

Bölgesel Zayıflama (İncelme) Nedir?

Kilo vermeyi değil ancak bedenin ölçüsünü küçültmeyi ve vücudun daha sıkı bir hale gelmesini hedefleyen Kayseri bölgesel zayıflama merkezleri özellikle formda görünmeyi isteyenler için ideal uygulamalardır. Vücudun belli bölgelerinde birikmiş yağlardan kurtularak ideal bir görünüme kavuşmayı sağlayan bölgesel zayıflama uygulamaları bir bütündür.

Bölgesel Zayıflama (İncelme) Nasıl Uygulanır?

Hedef doğrultusunda yapılan tedavi sonrasında kişiler kolayca ideal görünümlerine kavuşabilirler. Bu kişilere öncelikle spor egzersizleri önerilir. Eğer bu egzersizler sonucunda ideal kiloya ulaşılamadıysa belli bölgeler hedef alınarak bölgesel incelme çalışmaları yapılır. Kişilerin yapısına göre farklı yöntemler uygulanır.

Bölgesel Zayıflama (İncelme) Yöntemleri Nelerdir?

  • Lipofiz liposuction
  • Mezoterapi
  • Karboksiterapi
  • Ultrashape
  • Radyofrekans yöntemi

Kayseri bölgesel zayıflama yöntemleri arasında sayılabilir.

 

Beslenme Uzmanı Kimdir?

Kişilerin yeme alışkanlıklarını düzenleyerek onların sağlık durumlarına uygun bir beslenme düzeni hazırlayan ve bunun için bir takım testler yapan kişilere Kayseri beslenme uzmanı denilmektedir. Kişilerin kilo alması, vermesi ve sağlıklı beslenmesi açısından doğru bir beslenme uzmanı seçmesi son derece önemlidir.

Beslenme Çeşitleri Nelerdir?

  • Vejetaryen beslenme
  • Vegan beslenme
  • Pesketaryen beslenme
  • Paleo beslenme

Bunun dışında herhangi bir beslenme türüne dahil olmayan ve karma beslenme alışkanlıklarına sahip olan kişiler çoğunluktadır.

Kişiye Özel Beslenme Planı Nasıl Yapılır?

Kişilerin herhangi bir cerrahi müdahaleye gerek kalmadan sağlıklı ve formda bir vücut yapısına sahip olmaları için doğru beslenme alışkanlıklarını kazanmış olması gerekir. Bu nedenle de, Kayseri beslenme uzmanı olarak görev yapan diyetisyenler kişiye özel bir diyet ve beslenme programı oluşturmaktadır. Bunun en önemli nedeni, kişilerin sağlık durumu, fiziksel ve bedensel durumu ile yaşam tarzının birbirinden farklı olmasıdır.

Diyetisyen Nedir?

Üniversitelerin lisans eğitimi veren 4 yıllık beslenme ve diyetetik bölümünden mezun kişilere Kayseri diyetisyen denmekte olup kişilerin sağlık durumuna, hastalıklarına, bazı test ve ölçümlere, ardından laboratuvar bulgu ve tedavilerine göre beslenmelerini düzenleyen sağlık uzmanlığı görevini üstlenirler. Doktorluktaki uzmanlık dalları gibi diyetisyenin de beslenme tedavisi sunduğu dallarda uzmanlığı bulunmaktadır.

Diyetisyen Ne İş Yapar?

Özel klinik ve muayenehanelerde, sağlık merkezlerinde, hastanelerde, tedavi merkezlerinde görev yapan Kayseri diyetisyen spor merkezlerinde ve yemek üretimi yapan yerlerde görev yaparlar. Yani beslenmenin olduğu her yerde diyetisyen yer alır ve sağlıklı beslenme konusunda yol gösterir.

Diyetisyende Olması Gereken Özellikler?

  • Algı ve iletişim alanlarında başarılı olmalı
  • Hastalarıyla empati kurabilmeli
  • Hastalarını dikkatli dinlemeli
  • Sorunların kaynağına inebilmeli
  • Sorunun kaynağına göre tedavi belirlemeli
  • Alanındaki gelişmeleri yakınen takip edebilmeli

Diyetisyen Merkezleri

Kayseri diyetisyen merkezleri insanların sağlıklı bir şekilde beslenmeleri ve ilerde oluşabilecek sağlık sorunlarının önlenmesi konularında beslenme programları ve diyetler hazırlar. Diyetisyen merkezlerine giden hastalar sağlıklı beslenme, kilo verme ve kilo alma hususunda destek alarak yaptığı hataların düzeltir ve sağlıklı bir yaşam sürmeyi ve bu doğrultuda beslenmeyi öğrenir.

Diyetisyen Fiyatları

Diyetisyen fiyatları farklı kurum ve sağlık kuruluşlarına bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Devlet kurumlarında ücretsiz veya uygun fiyatlı hizmet alınabilirken özel klinik ve kuruluşlarda fiyatlar artabilir. Fiyatlar konusunda hastanın durumu ve diyetisyenin bulunduğu şehir son derece etkilidir. İlaveten, diyetisyenin uzmanlığı da fiyatlar üzerinde oldukça etkili bir parametredir.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir