Halk Gazetesi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. AŞK KALP SAĞLIĞINA İYİ GELİYOR!

AŞK KALP SAĞLIĞINA İYİ GELİYOR!

admin admin -
5 0

AŞK KALP SAĞLIĞINA İYİ GELİYOR!

 

14 Şubat Sevgililer Günü kutlamaları devam ederken kıymetli hocamız Dr Emre Ertürk (Kardiyoloji Uzmanı) konuya sağlık açısından yaklaştı ve hepimizi ilgilendiren önemli açıklamalarda bulundu.”Hayatınızda aşka sahip olmak kalp sağlığınıza fayda sağlayabilir!Sevdiğiniz kişinin yanındayken kalbiniz daha hızlı atıyor mu? Bu heyecan ve mutluluk hissi sadece kendinizi iyi hissetmenizi sağlamak için daha fazlasını yapabilir, aslında kalp sağlığınız için iyi olabilir.Kalp problemleri geliştirirseniz aşk iyileşmenize yardımcı olabilir. Araştırmalar, evli insanların hayatta kalma ve iyileşme olasılığının evli olmayan insanlara göre daha iyi olduğunu göstermiştir.Erkekler evlilikten kadınlardan daha fazla kardiyovasküler fayda elde etme eğilimindedir, ancak bir bütün olarak, evlilik daha uzun yaşamanıza yardımcı olur

HER TÜRLÜ SEVGİ KALBİNİZE FAYDA SAĞLAYABİLİR!

Kalp sağlığınızı iyileştirebilecek olan sadece romantik aşk değildir. Arkadaşlarınızla ve ailenizle yakın, sevgi dolu ilişkilere sahip olmanın kardiyovasküler faydaları olabilir. Araştırmacılar, kalp bypass ameliyatından sonra sevdiklerinin desteğine sahip olmanın rolünü araştırdılar. Zamanla, iyi bir sosyal desteğe sahip olan hastalar daha iyi bir iyileşme oranına sahipti.

İlişkiniz ne olursa olsun, kendinizi sizi seven insanlarla çevreleniz, tıbbi tavsiyelere uymaya ve bakımınızda aktif bir rol almaya daha meyilli olmanızı sağlayabilir ve bu da iyileşmeyi artırabilir.

Kırık Bir Kalp Sağlığınız İçin Kötüdür!

Hayatınızda aşk olması sağlığınıza fayda sağlarken, kırık bir kalbin bazen fiziksel yan etkileri olabilir.

Kırık kalp sendromu çok gerçek bir tıbbi sorundur.Genellikle kalbin ani genişlemeye sahip olacağı ve pompalamada çok etkisiz olacağı geçici bir durumdur. Genellikle geri dönüşümlüdür ve stres çözüldükten sonra normale dönebilir, ancak bu birkaç hafta ila birkaç ay sürebilir.

Takotsubo kardiyomiyopati olarak da adlandırılan kırık kalp sendromu kadınlarda daha yaygındır, ancak her iki cinsiyette de semptomlar olabilir. Nadir durumlarda, bu durum tehlikeli ve hatta ölümcül olabilir.Genel olarak stres kalp problemleri riskinizi artırabilir ve göz ardı edilmemelidir.Hepinize aşk ve sağlık dolu bir ömür diliyorum! “

 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir