Halk Gazetesi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Ankara Çocuk Diş Kliniği Tedavisi

Ankara Çocuk Diş Kliniği Tedavisi

admin admin -
3 0

Ankara Çocuk Diş Kliniği Tedavisi

Dişlerde meydana gelen çürükler ve estetik sorunlar diş kliniği tedavi yöntemleriyle tedavi edilebilir. Çürük, kırık veya gelişim bozukluğu nedeniyle meydana gelen diş sorunlarında cerrahi müdahale ile tedavi işlemi gerçekleşir. Süt dişlerin çıkması ile başlayan diş sorunları ölene kadar devam etmektedir.

Ankara Çocuk Diş Kliniği Tedavisi

Ankara çocuk diş tedavisi için bu alanda faaliyetlerini sürdüren DENTTERA ile iletişime geçebilirsiniz. Süt dişlerde meydana gelen bozukluklar dişin yapısını etkilemektedir. Küçük yaşta dişlerde meydana gelen gelişim bozukluğu, eğrilik ve benzeri sorunlar ilerleyen yaşlarda kalıtsal hale dönüşebilmektedir. Bu nedenle, özellikle gelişim çağında, dişlerin ve çene yapısının gelişimi yakından takip edilmelidir.

Ortodonti Tedavisi

Çocuk yaşta meydana gelen ve özellikle ergenlikte sosyo-psikolojik sorunlara neden olan diş eğriliği ve şekil bozuklukları ortodonti tedavi programı çerçevesinde değerlendirilmektedir. Bu kategoride diş telinin yanı sıra şeffaf tel tedavisi uygulanmaktadır. Bu tedavide dişin düzgün bir şekilde gelişimine devam etmesi hedeflenmektedir. Tedavi on sekiz veya yirmili yaşlara kadar devam edebilmektedir.

Yirmilik Diş Tedavisi

Arka kısımda çıkan yirmilik dişler, kırk yaşına kadar çıkabilmektedir ve bu dişin takip edilmemesi durumunda daha ciddi sonuçlar meydana gelebilir. Yirmilik dişler arka dişleri sıkıştırdığında bütün dişler sızlamaya başlar. Bununla birlikte bu diş etin içinde kaldığında çürür ve bu durumda daha fazla ağrıya neden olur. Gömülü diş tedavisi, özellikle çürümüş olan ve diş etinin içinde kalan çürük dişlerin tedavisinde önemlidir. Erken teşhis, yirmilik diş tedavisinin kolay bir şekilde gerçekleşmesinde etkilidir.

Çocuklar İçin Diş Temizliği

Dişlerde meydana gelen sarılığın giderilmemesi durumunda özel makinelerle temizlik işlemi sarılığın giderilmesi açısından önemlidir. Dişlerde plak oluşumu ve sarı lekelerin diş yüzeyindeki çukurlara dolması, fırçalama işlemine rağmen dişlerin beyazlamasını önler. Bu gibi durumlarda temizleme cihazı ile klinik ortamda dişler beyazlatılır.

Gülümsemek Hayal Değil

Dişlerdeki eğrilikler, kırıklar ve sarılık, kişinin gülümsemesini engelleyen etkenlerdir. Özellikle ergenlik çağında alay konusu olan diş yapısı ruhsal gelişimi olumsuz etkileyen etkenlerdir. Lamine kaplama, diş beyazlatma, diş teli tedavisi, implant tedavisi ve zirkonyum tedavisi tedavinin yanı sıra estetiği sağlayan özel yöntemlerdir. Uzman diş hekimlerinin yaptığı inceleme işlemi sonrasında dişin estetik özelliğine yeniden kavuşması için özel bir yöntem geliştirilir. Bu yöntem sonrasında estetik bakımdan dişler çok daha güzel bir görüntüye kavuşmaktadır.

Cerrahi Müdahale

Çürük veya kırık dişlerin tedavisinde cerrahi müdahale kaçınılmazdır. Yirmilik diş, gömülü diş veya fazla diş çekiminde uzman cerrahlar görev almaktadır. Ön muayene işlemi sonrasında dişin çekilip çekilmeyeceği netlik kazanır. İltihap ve kis tedavisi sonrasında çekilen röntgen çekimi tedavi programının oluşumunda etkilidir. Amaç dişin kurtarılmasıdır. Çekim işlemi her zaman için en son şıktır. Dolgu veya köprü tedavi yöntemleri ile çürük dişlerin normal kullanım özelliğine kavuşması amaçlanır. Ankara çocuk diş hekimi randevu için ziyaret edebilirsiniz:

https://denttera.com/cocuk-dis-hekimligi/

 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir