Tesla sahipleri dikkat

TEKNOLOJİ - 23-09-2022 12:23 412 kez okundu.

Tesla sahipleri dikkat

Elektrikli otomobil devi Tesla, 1 milyondan fazla modelini geri çağırdı. Tesla’nın açıklamasına göre, 1 milyondan fazla aracın penceresi otomatik algılama konusunda sorunlar yaşıyor. Pencere sensörlerinde oluşan hata, araç içerisindeki kişinin parmaklarının aralığa sıkışmasına yol açabilir.

Son zamanlarda Mercedes, Ford ve Volkswagen dahil olmak üzere birçok şirket araçlarını geri çağırdı. Ancak gördüğümüz en ilginç hatalardan biri Elon Musk’ın otomobil markası Tesla’da yaşandı. Pencerelerin düzgün çalışmadığını fark eden ABD Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA), Tesla sahiplerini uyardı.

NHTSA’nın detaylandırdığı soruna göre, yukarıda bahsedilen Tesla modellerinin pencerelerinde algılama sensörü düzgün çalışmıyor. Pencere açılırken veya kapatılırken bir kişinin parmaklarını algılamıyor . Bu durum ise herhangi bir cismin pencere aralığına sıkışmasına neden olabilir. NHTSA, bunu “yaralanma riskini artıran kritik uyarı” olarak detaylandırdı.

Tesla, son zamanlarda çok fazla geri çağırma yapmaya başladı. Özellikle araçların üretimindeki artış, hem yazılım hem de donanım alanındaki hatalara sebep oldu. Daha önce de Track Mod özelliğindeki bir hata nedeniyle yaklaşık 48 bin araç geri çağırılmıştı.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Mobil Siber Tehditler Türkiye'de %120 Artış Gösterdi

Mobil Siber Tehditler Türkiye'de %120 Artış Gösterdi

22-02-2024 - TEKNOLOJİ

Yapay Zekâ, Kuralları Yeniden Yazmaya Hazırlanıyor

Yapay Zekâ, Kuralları Yeniden Yazmaya Hazırlanıyor

21-02-2024 - TEKNOLOJİ

1xbet betpas