Sağlıklı Hamilelik İpuçları

GÜNCEL - 14-11-2022 16:32 396 kez okundu.

Sağlıklı Hamilelik İpuçları

Sağlıklı Hamilelik İpuçları

Artık hamile olduğunuzu bildiğinize göre, kendinize hem fiziksel hem de duygusal olarak bakmanız her zamankinden daha önemli. Tabii ki, hamilelik sırasında ortaya çıkabilecek hamilelik komplikasyonları da dahil olmak üzere birçok şey sizin kontrolünüzde değildir. Ancak bu önerileri uygulayarak sorunsuz bir hamilelik ve sağlıklı bir bebek sahibi olma şansınızı artırabilirsiniz.

İyi Doğum Öncesi Bakım Alın

İyi bir doğum öncesi bakım sizin ve bebeğiniz için çok önemlidir. Hamilelik sırasında size bakması için henüz bir doktor veya ebe seçmediyseniz, arkadaşlarınızdan, ailenizden ve diğer sağlık uzmanlarınızdan tavsiye almaya başlayın. Sağlık sigortanız yoksa veya düşük maliyetli doğum öncesi bakıma ihtiyacınız varsa, seçenekler var. Sizi rahat ve güvende hissettiren bir hamilelik bakıcısı bulmak önemlidir.

İyi Beslenmeye Odaklanın

Elinizde bol miktarda sağlıklı atıştırmalık bulundurun ve öğünlerinizi tam tahıllar ve taze meyve ve sebzelere göre planlayın. (Hamileyken yenebilecek en iyi 12 yiyeceği öğrenin) Doymuş yağlardan ve ilave şekerlerden alınan kalorileri sınırlayın.

Özel bir diyet uyguluyorsanız (örneğin diyabet, gıda alerjisi veya gıda intoleransı için) veya vejetaryen veya vegansanız, tüm beslenme gereksinimlerinizi karşıladığınızdan emin olmak için bir diyetisyene danışmanız yararlı olabilir.

Doğum Öncesi Vitaminleri Alın

Hamilelik sırasında besin ihtiyaçlarınız artar - sonuçta bir bebek yapıyorsunuz!

Sağlıklı ve dengeli beslenseniz bile, hamilelik sırasında ihtiyacınız olan tüm besin maddelerini almanız zor olabilir. Diyet kısıtlamalarınız, sağlık sorunlarınız veya hamilelik komplikasyonlarınız varsa, daha da zor olabilir. Doğum öncesi bir vitamin almak, her gün ihtiyacınız olan tüm vitamin ve mineralleri almanızı sağlayacaktır.

Düzenli Egzersiz

İyi bir egzersiz programı size hamilelik sırasında kazandığınız ağırlığı taşımak için ihtiyaç duyacağınız gücü ve dayanıklılığı verebilir, ağrıları ve ağrıları önlemeye veya hafifletmeye, bacaklarınızdaki yavaş dolaşımı iyileştirmeye ve doğumun fiziksel stresiyle başa çıkmanıza yardımcı olabilir. Ayrıca bebeğiniz doğduktan sonra tekrar forma girmesini çok daha kolay hale getirecektir.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
IPTV Nedir ve IPTV Deneme Nedir?

IPTV Nedir ve IPTV Deneme Nedir?

18-04-2024 - GÜNCEL

Bakırköy Günlük Kiralık Dairelerde Ekonomik Konaklama

Bakırköy Günlük Kiralık Dairelerde Ekonomik Konaklama

18-04-2024 - GÜNCEL

1xbet betpas