Kripto borsaları arasındaki rekabet dengeleri şaştı

GÜNCEL - 21-11-2022 12:20 595 kez okundu.

Kripto borsaları arasındaki rekabet dengeleri şaştı

Kripto borsaları arasındaki rekabet dengeleri şaştı

 

Dünyanın en büyük ikinci kripto borsasının iflas koruması başvurusunda bulunması, kripto ekosisteminde deprem etkisi yarattı. Krizin kripto piyasalarında yılın başından bu yana yaşanan kaybı 2 trilyon dolar seviyesine çıkardığı tahmin edilirken, uzmanlar yatırımcıları likidite konusunda şeffaf olan borsalara yönelmeleri konusunda uyardı.

Dünyanın en büyük ikinci kripto para borsasının likidite krizi sonrasında çöküşü ve iflas koruması başvurusunda bulunması, kripto piyasalarını derinden sarstı. Yaşanan krizin de etkisiyle kripto piyasalarında yılın başından bu yana görülen kaybın yaklaşık 2 trilyon dolar olduğu tahmin edilirken, yatırımcı duyarlılığı "aşırı korku" seviyesine geriledi. Öte yandan kripto para borsaları arasındaki rekabette de dengeler değişti. Coinmarketcap verilerine göre kullanıcı dostu dijital varlık alım satım platformu MEXC ise türev işlemlerde üç gün üst üste birinci sırada konumlandı. Borsa ayrıca, günlük 160 milyar dolar günlük işlem hacmine ulaştı.

Konuyla ilgili değerlendirmelerini paylaşan MEXC Mali İşler Müdürü Kevin Yang, “Kripto ekosisteminin yakından tanıdığı ve güvendiği bir ismin sahibi olduğu borsanın iflas koruması başvurusunda bulunması ekosistem paydaşlarının güvenini kırdı. Bu noktada yatırımcılar, güvenle işlem yapabilmek için likidite durumu konusunda şeffaf ve güçlü olan borsalara yönelmeli. Spot, kaldıraçlı ETF ve vadeli işlemlerin üç temel ürünü için MEXC’nin listelediği, piyasa değeri açısından ilk 50 kripto para biriminin likiditesi dünya çapında birinci sırada yer alıyor” dedi.

Kriz, domino etkisini beraberinde getirdi”

Söz konusu iflas başvurusuna borsanın iştiraki olan 130 kuruluşun da dahil olduğunu hatırlatan Kevin Yang, “Bu süreçte sağlam temelleri olmayan ve borsanın yerel kripto para birimine bağlı olan diğer borsaların da işlemleri durdurduğuna tanıklık ettik. Hatta geçtiğimiz aylarda kurtarma fonu sağlanan bir şirketin de iflas koruması başvurusunda bulunduğunu gördük. Bu kriz bir domino etkisi oluşturdu. Coinmarketcap verilerinde En İyi Kripto Para Türev Borsaları listesinde ikinci sırada konumlanan MEXC olarak, 2,3 trilyon doları aşkın açık pozisyonumuzla ilk üç sıradaki yerimizi korumayı sürdürüyoruz. MEXC, küresel çapta dört yıldır, 170 ülke ve bölgede 10 milyonu aşkın kullanıcıya hizmet sunuyor. Dünyanın önde gelen kripto ticaret platformlarından biri olarak spot, ETF, vadeli işlemler ve NFT endeksi gibi pek çok yatırım ürünümüzle daha aktif bir yatırımcı tabanına hitap etmeyi başarıyoruz” diye konuştu.

Yüksek ticaret hacmi daha fazla likidite anlamına geliyor”

Orta fiyatın 5 baz puanı dahilinde, yaklaşık 100 milyon likidite sunduklarını vurgulayan MEXC Mali İşler Müdürü Kevin Yang, değerlendirmelerini şu ifadelerle sonlandırdı: “Coinmarketcap verilerine göre MEXC’in 24 saatlik işlem hacimleri son dönemde %200 arttı. Daha fazla işlem hacmi, daha fazla likidite anlamına geliyor. Kimi borsalarda likidite miktarı 30 milyon, çoğunluğunda ise 10 milyondan az. MEXC Global, Ekim 2021'de Asya'daki En İyi Kripto Para Borsası ödülü kazandı. Kesintisiz ticaret deneyimi ve 7 gün 24 saat erişilebilen küresel destek ekibiyle MEXC, kullanıcılarına 30 saniyede sorularına yanıt alabilme güvencesi sunuyor. Rakiplerine kıyasla daima rekabetçi komisyonlar sunan MEXC, Türkiye'de de tüm spot işlem çiftlerinde 0 piyasa yapıcı ücreti gibi avantajları ve topluluk odaklı kampanyalarıyla öne çıkıyor. MEXC Türkiye, MEXC’nin küreselde sahip olduğu güvenilirliği ve gücü Türkiye’deki kripto ekosistemine ulaştırıyor.”

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Silikon Vadisi'ne Güçlü Bir Türk Markası:  “Joyce Teknoloji Elektrikli Araçlar” 

Silikon Vadisi'ne Güçlü Bir Türk Markası:  “Joyce Teknoloji Elektrikli Araçlar” 

28-03-2024 - GÜNCEL

Ceza Hukuku ve Ceza Avukatı

Ceza Hukuku ve Ceza Avukatı

28-03-2024 - GÜNCEL

1xbet betpas