Kantaron Yağının Faydaları Nelerdir ?

GÜNCEL - 24-01-2023 16:04 720 kez okundu.

Kantaron Yağının Faydaları Nelerdir ?

Kantaron Nedir?


Kantaron, bir tür bitki olan Acanthopanax senticosus'un meyvesidir. Bu bitki, özellikle Orta Asya ve Doğu Asya bölgeleri yetişir ve çeşitli arıtma amaçları için kullanılır. Özellikle kantaron özleri ve tohumları, anti-inflamatuar, analjezik ve immunostimulan bir yapıya sahiptir. Ancak, ilaç kullanımı için yeterli klinik araştırma yapılmamıştır.

Kantaron Yağı Ne İşe Yarar ?


Bazı in vitro ve hayvan deneylerinde, kantaron yağının antiinflamatuar, analjezik ve immunostimulan özellikleri olduğu gibi. Aynı zamanda cildir ve yatıştırır. Ancak bu özelliklerin kayıtları doğrulanmamıştır. Bu nedenle, kantaron yağının bakım amaçları için kullanılması önerilmez ve daha fazla klinik tavsiyelere ihtiyaç vardır.

 

Kantaron Yağının Faydaları Nelerdir ?


Kantaron yağı, Acanthopanax senticosus bitkisinin meyvelerinden elde edilir ve çeşitli tıbbi amaçlar için kullanılabilir. Ancak, yapılan klinik araştırmalar yeterli olmadığından, kantaron yağının etkileri ve faydaları tam olarak bilinmemektedir. Potansiyel faydaları arasında anti-enflamatuar, analjezik ve immunostimülan özellikleri olduğu gösterilmiştir. Bu özellikleri insanlarda doğrulanmamıştır. Aynı zamanda cildi nemlendirir ve yatıştırır. Ayrıca, kantaron yağının potansiyel faydaları arasında, sindirim sistemi için faydalı olması, inflamasyon ve ağrı azaltması, cildi yatıştırması, depresyon ve stresi azaltması ve sistemik enflamasyon azaltması sayabilir. Ancak, bu faydaların insanlarda doğrulanması için daha fazla klinik araştırmalara ihtiyaç vardır. Bu nedenle, kantaron yağının tıbbi amaçlar için kullanılması önerilmez.

Kantaron Yağı Nasıl Yapılır?


Kantaron yağı, Acanthopanax senticosus bitkisinin meyvelerinden elde edilir. Bu meyveler, kurutulmuş veya taze olarak kullanılabilir. Kantaron yağının yapılışı için birkaç yöntem mevcuttur.
1.    Soğuk presleme yöntemi: Bu yöntemde, kantaron meyveleri öncelikle kurutulur ve sonra soğuk presleme tekniği ile yağı elde edilir. Bu yöntem, yağın kalitesini koruyor ve iyi bir aromatik profil elde etmenizi sağlar.
2.    Sıcak presleme yöntemi: Bu yöntemde, kantaron meyveleri sıcak suda yumuşatılır ve sonra presleme yapılarak yağ elde edilir. Bu yöntem, yağın üretim hızını arttırmakta ancak yağın kalitesi düşebilir.
3.    Solvent ekstraksiyon yöntemi: Bu yöntemde, kantaron meyveleri öncelikle kurutulur ve sonra çeşitli solventler (örneğin, alkol, tiner) kullanılarak yağ elde edilir. Bu yöntem, yağın üretim hızını arttırmakta ancak solventlerin kalıntısı yağda kalabilir.
Kantaron yağının yapılışı için birçok yöntem mevcut ancak soğuk presleme yöntemi en yaygın olarak kullanılan yöntemdir ve yağın kalitesini koruyan yöntemdir.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
IPTV Nedir ve IPTV Deneme Nedir?

IPTV Nedir ve IPTV Deneme Nedir?

18-04-2024 - GÜNCEL

Bakırköy Günlük Kiralık Dairelerde Ekonomik Konaklama

Bakırköy Günlük Kiralık Dairelerde Ekonomik Konaklama

18-04-2024 - GÜNCEL

1xbet betpas