Kama tekerlek hangi durumlarda kullanılır?

GÜNCEL - 10-03-2023 17:25 387 kez okundu.

Kama tekerlek hangi durumlarda kullanılır?

Kama tekerlek hangi durumlarda kullanılır?

Günümüzde hayatımızı kolaylaştıran birçok aracın olmazsa olmazı tekerleklerdir. Bilinen en eski icatlardan olan tekerlek ilk olarak yük taşımak için kullanılmıştır. Zamanla gelişip farklı fonksiyonları ile farklı görünümler alan tekerleklerin zamanla çeşitleri zenginleşmiş, her kullanım için farklı özellikte tekerlekler üretilmiştir. Bu çeşitlerden biri olan kama tekerlek modeli türü başta imalat sanayisinde olmak üzere inşaat, tekstil gibi çeşitli sektörlerde güç aktarımı maksadıyla kullanılan bir türdür. Kama tekerlek türlerinin modeli, boyutu, kullanılan malzemesi, hareket tipi ve taşıma kapasitesi değişiklik gösterebilir. Yerden belirli ölçüde yüksekte ve poliüretan, polipropilen gibi malzemelerden üretilen tekerleğin kullanım amacı ağır malzemelerin taşınması sırasında iş yükünü hafifletme ve taşınılan zemine zarar vermemesidir.

Genellikle alışveriş sırasında kullanılan araçlarda var olan bu tekerlekler ayrıca otel, restoran gibi alanlarda ürün taşıma nedeniyle de kullanılır. Kullanımı kolay kama tekerlekler farklı hareket tipi ve frenli özellikleri ile günlük işleri kolaylaştırır. Ayrıca takıp çıkarılması kolay parçalar olduğu için yeniden kurulumu zahmet gerektirmemektedir. İş hayatını ve günlük hayatı kolaylaştıran kama tekerlek, küçük ve basit olmasına rağmen çok işlevli bir üründür.

Kama tekerlek aynı zamanda feder ve uygu kaması olarak da adlandırılmaktadır. Kamaların en çok tercih edildiği diğer bir alan ise mil-göbek bağlantılarına yönelik çalışmalardır. Bunun yanı sıra birçok mekanik güç aktarımı yapan sistemlerde de kama kullanılmaktadır. Kamalar, kullanılacağı yerlere bağlı olarak özelliklerini dikkate alarak çeşitli şekillerde ve farklı özelliklerde yapılabilir. Farklı işlevselliği bulunan kama tekerlekleri arasında ihtiyaca göre uygun kamayı seçmek de önemlidir.

En Uygun Kama Teker Seçimi Nasıl Yapılmalı?

Kama bağlantıları kullanırken kullanımın uygun olup olmadığını değerlendirmek için tasarımın genel halinden en ince ayrıntısına kadar gözden geçirmek gerekmektedir. Kama ve kama bağlantısının en büyük avantajlarından biri ucuz üretim maliyetini ortaya koymasıdır. Ayrıca kamalar takıp çıkarılması kolay olan parçalardır. Bu nedenle yeniden kurulum işlemi  zahmet gerektirmez ve tekrar tekrar kullanma imkanı sağlar.

En uygun karma tekeri seçimi için öncelikli olarak size en uygun kama tekerlek modellerini göz önüne almanız gerekiyor. Size uygun tekerlek modelini bulduktan sonra ise tekerleğin ismine, ölçüsüne, boyutuna, standart numarasına dikkat ederek satın alma işlemlerinizi gerçekleştirmelisiniz.  Örnek verecek olursak; kama sipariş ettiğiniz kamanızın ölçülerinin genişliği 25, yüksekliği 20 ve boyunda 70 olduğunu varsayalım. 25x20x60 TS 147/6 şeklinde teknik dil kullanılarak sipariş oluşturmanız gerekmektedir.

Kama tekeri seçiminde diğer önemli konulardan birisi de kamanın monte edildiği yerin ağırlığıdır. Çünkü her kama tekerin belli bir taşıma kapasitesine sahiptir. Ayrıca diğer bir durum ise kama tekerleri yerden belirli bir ölçüde yüksekte üretilir. Yani kullanacağınız tekerin ihtiyacınızı en iyi karşılaması için ürünün kullanım alanınız da göz önünde bulundurarak hareket etmeniz gerekmektedir.

 

 

 

 

 

 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
IPTV Nedir ve IPTV Deneme Nedir?

IPTV Nedir ve IPTV Deneme Nedir?

18-04-2024 - GÜNCEL

Bakırköy Günlük Kiralık Dairelerde Ekonomik Konaklama

Bakırköy Günlük Kiralık Dairelerde Ekonomik Konaklama

18-04-2024 - GÜNCEL

1xbet betpas