İnternette yeni dönem

TEKNOLOJİ - 21-10-2022 14:16 443 kez okundu.

İnternette yeni dönem

Teknoloji devi Google, kullanıcıların işine yarayacak çeşitli özelliklerle karşımıza çıkıyor. Son olarak da şirket, mayıs ayında gerçekleştirdiği I/O 2022‘de, reklamları konuya ve markaya göre kontrol etmenizi sağlayan ‘Reklam Merkezim‘i duyurdu. Yeni özellik sayesinde kullanıcılar, görmek istedikleri reklamları kendileri seçecek.

ABD merkezli teknoloji şirketi Google, I/O 2022 etkinliğinde Reklam Merkezim adlı özelliği duyurduktan sonra bu hafta harekete geçti. Böylece bu araç, bu hafta içinde kullanıma sunuluyor. Yeni özellik sayesinde kullanıcılar hangi kategoriden ya da markadan reklam göreceklerini kendileri seçecek.

Bununla birlikte yeni özellikte bazı kategorilerin ‘hassas‘ olarak belirlendiği görülüyor. Bu listede ise alkol, arkadaşlık uygulaması ya da kilo ile ilgili ürünler yer alıyor. Sonuç olarak bakıldığı zaman kullanıcılar, istedikleri reklamı kalıcı bir şekilde kaldırabilecek. Bu da kullanıcının deneyimini daha da artıracak.

Google, Reklam Merkezi özelliği için daha öncesinde açıklama yaptı. “Ürün inovasyonumuzun temelinde gizlilik ve güvenlik vardır. En iyi reklamların faydalı, alakalı ve güvenli olduğuna inanırız. Bu nedenle, kullanıcıların YouTube, Arama ve Keşfet’te gördükleri reklamlar üzerinde daha da fazla kontrole sahip olmasını sağlamak için bu yılın ilerleyen dönemlerinde Reklam Merkezim’i kullanıma sunacağız. Reklam Merkezim, kullanıcı deneyimlerini iyileştirecek ve işletmenizin gizliliğe öncelik veren bir ortamda başarılı olmasına yardımcı olacaktır.”

Reklam Merkezim özelliğini etkinleştirmek için yapmanız gereken tek şey, gördüğünüz bir reklamın yanındaki üç nokta işaretine dokunmak olacak. Ancak bu özellik şimdilik Türkiye’de aktif değil. Yakın zamanda ise aktif olması bekleniyor.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Mobil Siber Tehditler Türkiye'de %120 Artış Gösterdi

Mobil Siber Tehditler Türkiye'de %120 Artış Gösterdi

22-02-2024 - TEKNOLOJİ

Yapay Zekâ, Kuralları Yeniden Yazmaya Hazırlanıyor

Yapay Zekâ, Kuralları Yeniden Yazmaya Hazırlanıyor

21-02-2024 - TEKNOLOJİ

1xbet betpas