Böbrek Taşına ve Ağrısına Ne İyi Gelir? 7 Bitkisel Tedavi

SAĞLIK - 02-03-2023 19:08 588 kez okundu.

Böbrek Taşına ve Ağrısına Ne İyi Gelir? 7 Bitkisel Tedavi

Böbrek Taşına ve Ağrısına Ne İyi Gelir? 7 Bitkisel Tedavi

 

Böbrek taşına ne iyi gelir?

            Böbrek taşı tedavisi böbrek taşının ne boyuta ulaştığına ve böbrek taşına sahip olan kişinin sağlık durumuna göre farklılaşabilir. Böbrek taşı belirtilerini kendinde fark eden hastalar zaman kaybetmeden doktora başvurmalıdırlar. Doktor gerekli tahlilleri yaptıktan sonra böbrek taşı teşhisi koyar ise, gerekli tedavi yöntemini ve yapılması gerekenleri ayrıntılarıyla hastalarına iletecektir. Doktorun belirlediği sınırlar çerçevesinde hastanın yapabileceği alternatif tedavi yöntemleri de mevcuttur. Ancak öncelikle kesinlikle doktora gitmek gereklidir.

 Böbrek taşı ağrısına ne iyi gelir?

  1. Limon suyu ve zeytinyağı karışımı:

            Zeytinyağı ile limon suyunun karıştırılarak elde edilen bu karışım böbrek taşı ağrısına iyi geldiği gibi tedavi edici özellikleri de bulunmaktadır. Limon suyundaki sitrik asit ve kalsiyum içeriği böbrek taşının yarattığı ağrının dindirilmesini ve böbrek taşlarının giderilmesini sağlamaktadır.

 

            Bu karışımı hazırlamak için 4 çorba kaşığı kadar limon suyu ve aynı oranda zeytinyağı aynı kaba konulmalıdır. Bir süre bekletilmeli ve bu esnada bolca su içilmelidir. Bolca su içildikten sonra karışım da içilmelidir. Bu işlem günde 2-3 kere tekrarlanarak 3 gün boyunca yapılabilir. Ancak büyük böbrek taşı tedavisinde bu yöntem işe yaramayabilir, doktora başvurmakta fayda var.

  2. Elma sirkesi yöntemi

            Böbrek taşına ne iyi gelir? Elma sirkesi böbrek taşlarının düşürülmesi tedavisinde kullanılır. Aynı zaman böbrek taşı problemi olmayan kişilerinde bu sorunu yaşamasını engeller. Böbrek taşı tedavisi için elma sirkesi yöntemi kullanılması için iki çorba kaşığı kadar elma sirkesi bir su bardağı kadar su ile karıştırılır. Karışıma 1 çay kaşığı dolusu bal eklenir. Kullanılan balın hakiki bal olması tedavinin daha etkili olmasını sağlar. Bu karışım günde 1 defa veya 2 defa içilebilir. 5 gün üst üste devam edildikten sonra bir süre ara vermek gerekir.

 

 3. Nar tedavisi

            Nar tohumları birçok hastalığın tedavisinde kullanılan çok yararlı besin maddeleridir. Böbrek taşı tedavisinde hem nar tohumları hem de nar suyu kullanılmaktadır. Günde bir narı tamamen yemek veya sıkılmış nar suyu içmek böbrek taşı tedavisine iyi gelmektedir. Böbrek taşı probleminin yarattığı ağrıların etkisini azaltmaktadır.

 

            Bu tedavi şekli şeker hastalığı / diyabet problemi olmayan böbrek taşı hastalarına önerilmektedir. Şeker hastalığı / diyabet bulunan hastalar nar suyundan veya nardan etkilenebilirler. Bu konuda doktora danışıldıktan sonra kullanılabilir.

 

 4. Isırgan yaprağı tedavisi

            Isırgan yaprağı Anadolu köylerinde gerek kaynatılıp suyu içilerek gerek direk yaprakları kullanılarak birçok hastalığın tedavisinde kullanılmaktadır. Böbrek taşının düşürülmesinde de oldukça etkilidir. Isırgan otunun içindeki maddeler maseneye iyi gelir, taş ve bakteri oluşumunun önüne geçer. Isırgan otu tedavisini kullanmaya başlamak için bir su bardağına 2 çay kaçığı ısırgan otu eklenmelidir. Daha sonrasında bu su ve ısırgan yaprakları birlikte bir cezvede kaynatılır. Kaynadıktan sonra süzülüp soğuması beklenir ve günde 2 kere olmak üzere içilebilir. Bu tedaviye ortalama 8 gün devam ettikten sonra ara vermek gerekir.

  5. Fesleğen tedavisi

 

            Böbrek taşı ağrısına ne iyi gelir? Fesleğen hiçbir zararı bulunmayan ve herkes tarafından tüketilebilen doğal bir tedavi yöntemidir. Fesleğen yalnızca böbrek taşı ağrısına değil, genel olarak böbreklerin sağlıklı kalmasına yardımcı olur. Böbrek sağlığına iyi gelir. Böbrek taşı ağrılarında ve böbrek taşı tedavisinde fesleğen kullanmak için bir çağ kaşığı kadar fesleğen suyuna yine bir çay kaşığı bal karıştırarak tüketilir.

 

            Fesleğen tedavisi günde bir kere kullanıldığında ortalama 4 aya kadar kullanılabilir. Sonrasında bir süre ara vermekte fayda vardır. Fesleğen karışımı kullanmak istemeyenler bu tedavi şekline bir alternatif olarak fesleğen çayı da içebilir ancak aynı oranda etkili olmayacaktır.

 6. Karpuz tüketimini arttırmak

            Karpuz meyvesi kalsiyum, fosfat, karbonat ve magnezyum içerdiğinden böbreklerin genel sağlığı için oldukça faydalı bir meyvedir. Karpuz tüketimi düzenli idrara çıkmaya yardımcı olur ve idrardaki asit oranını düzenler. Böbrek problemleri ve böbrek taşı için düzenli bir şekilde karpuz tüketimi oldukça faydalıdır.

 7. Kereviz:

 

            Kereviz suyunun anti spazmatik özellikleri olduğu gibi böbrek taşı ağrılarını da büyük ölçüde gidermektedir. Ayrıca kereviz suyu böbrek taşı oluşmasına sebep olan toksinlerden vücudu temizler ve yeniden oluşumunu engeller. Bu sebeple böbrek taşı hastalığından muzdarip kişilerin ağrılarında kullanabileceği gibi ailesinde böbrek problemi olanlar da rahat bir şekilde kullanabilirler.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Sağlıklı Uyku İçin Pratik Öneriler

Sağlıklı Uyku İçin Pratik Öneriler

14-03-2024 - SAĞLIK

Türkiye'de Diyaliz Tedavisi Gören Hasta Sayısı 68 Binin Üzerinde

Türkiye'de Diyaliz Tedavisi Gören Hasta Sayısı 68 Binin Üzerinde

13-03-2024 - SAĞLIK

1xbet betpas