SAĞLIK
Giriş Tarihi : 20-10-2022 16:48

İzmir İmplant

İzmir İmplant

İzmir İmplant

Diş ve diş eti sağlığı hem görsellik açısından hem de yaşam konforu açısından son derece önemlidir. Yenilen yemeklerin çiğneme eyleminde görev alan dişler, gerek beslenme kaynaklı gerekse ilerleyen yaşla bitlikte çürüme kırılma gibi diş kayıpları ile sonuçlanan bir takım olumsuz durumları beraberinde getirir. Eksik ola dişlerin tamamlamada kullanılan birçok yöntem vardır.

İmplant Nedir?

İmplant eksik olan dişlerin tamamlanması amacıyla diş kökünün doğrudan uygulanan en gelişmiş diş tedavi yöntemlerinden biridir. Dolgu, köprü gibi uygulamalarda dişlerin tamamlanmasında kullanılan yöntemler olarak karşımıza çıkıyor. Köprü uygulaması eksik olan dişe komşu olan iki diş arsına uygulanan bir yöntemdir. Bu yöntemde komşu dişlerin üsten bir miktar kesilmesi gerekir. Yani bir diş için en az iki dişin kesilmesi gerekir. Bu yöntem hem dişlerin kesilmesi hem de ilerleyen yıllarda kaplama altında ağrı oluşması gibi nedenlerden dolayı implant uygulamasına göre çok daha zahmetli bir yöntemdir.

İmplant Dişi Uygulamasının Avantajları Nelerdir?

İmplant diş uygulamasının avantajlarını şöyle sıralayabiliriz,

  • Gerçeğini yansıtmayan görsellikte olması
  • Çene ile tam uyumlu olduğundan ana dişten farksız olması
  • Uzun yılları kullanımın olması
  • Uygulamasın da diğer dişlerin kesilmesi gibi durumlar söz konusu değildir
  • Uygulama zahmetsiz ve ağrısızdır
  • Uygulama süresi oldukça kısadır
  • Uygulama yapıldıktan hemen sonra kullanılmaya başlanabilir

İmplant uygulaması ileri teknoloji bir üründür. Bu nedenle çene yapısına tam uyum sağlayarak kullanıcılar için sorunsuz çiğneme eylemi sunar.

Daha detaylı bilgi ve doktorun anlatımıyla bilgi edinmek için https://www.dentomega.com/izmir-implant/ sayfasını ziyaret ediniz.

Dişler Neden Çürür?

Doğadaki bakımsız olan her şeyin çürüdüğü gibi bakımsız dişler de çürümeye mahkûmdur. Düzenli olarak fırçalanmayan ve sürekli asitli içeceklere maruz bırakılan dişler zamanla işlevini yitirerek çürümeye başlayacaktır. Çürüğün ilerlemesiyle birlikte dayanılmaz ağrılar ve ağızda hoş olmayan kokular meydana gelir. Meydana gelen bu durumların neticesinde dişin edilebiliyorsa tedavi edilemiyorsa yerinden çekilmesi gerekecektir. Her çekilen diş sindirim sitemine vurulan balta gibidir. Bu nedenle sağlıklı beslenme için eksik olan dişlerin uygun yöntem kullanılarak tamamlanması son derece önemlidir.

Çektirilen Dişlerin Tedavisi

Çektirilen dişlerin yerine yeniden diş uygulanması, sindirim olayının tam olarak gerçekleşesi açısından önem arz eder. Bu anlamda İmplant tedavisi uygulanabilir ve geçerli tedavi yöntemleri arasında yer alır.

Sağlıklı Dişlere Nasıl Sahip Olunur?

Dişlerin düzenli ve usulüne uygun şekilde fırçalanması sağlıklı dişlere sahip olmak isteyenlerin ilk yapası gereken işlemlerden biridir. Dişlerin uygun diş macunu ve fırça kullanımıyla fırçalanması da dikkat çekilmesi gereken ince bir ayrıntıdır. Beslenme diş sağlığı açısından son derece önemlidir. Tek yönlü beslenmeler berberinde vitamin eksikliğini getirerek dişlerin sağlıksız görünmesine neden olacaktır.

Dişlerin Beslenmedeki Önemi

Tam çiğnenemeyen besinler doğrudan mideye gönderildiğinde; mide sorunları başta olmak üzere şişlik ve kilo alımı gibi sorunları meydana getirir. Sindirimin ağızda başladığı düşünüldüğünde dişlerin sağlıklı olması önemli bir husustur. Bu nedenle birçok hastalığın sebebi olan beslenmenin tam ve sorunsuz olabilmesi için İmplant tedavisinin uygulaması son derece önemlidir.

 

AdminAdmin