TEKNOLOJİ
Giriş Tarihi : 31-08-2022 16:59

Google Pixel Watch

Google Pixel Watch

Geçtiğimiz günlerde yaptığı I/O konferansından sonra pek çok yazılımını ve cihazını tanıtan Google, bu seferde yeni Pixel Watch modeli için hazırlanıyor. Geliştirme süreci halen devam ederken ortaya çıkan sızıntılar yavaş yavaş netlik kazanıyor.

Çıkan sızıntılarda göre bu baharda Google Pixel 7 ailesi ile satışa çıkması beklenen saat iki farklı modelde karşımıza çıkacak. Yeni Pixel Watch, LTE desteğine sahip olan ve olmayan iki varyasyon olarak ayrılacak. Bu ayrım aynı zamanda fiyatta da belli olacak.

Akıllı saat pazarında piyasadaki rekabet arttıkça her sene firmalar işlemcilerini güncelleme ihtiyacı duyar hale geldi. Fakat Google, yeni modelinde geçen senelerde Samsung’un akıllı saatleri için kullandığı Exynos 9110 yonga setini kullanacak. Ayrıca rakibi Samsung, Galaxy Watch 4 için şu an Exynos W920 işlemcisini kullanıyor.

Bunlara ek olarak batarya alanında da kullanıcılara pek memnun edici bir deneyim sunmayacak gibi gözüküyor. Her akıllı saate olduğu gibi manyetik bir şekilde şarj edilebilecek olan model, sadece 300 mAh bataryaya sahip olacak.

Aynı zamanda çelik kasa ile sunulacak olan Pixel Watch, Wear OS 3.0 ile karşımıza çıkacak. Bunlarla beraber 32 GB depolamaya sahip olacak. Kullanıcıların sağılığını düşünen firma, yeni akıllı saatinde nabız, SpO2, EKG gibi temel fonksiyonları saatine ekleyecek.

EDİTÖREDİTÖR