SAĞLIK
Giriş Tarihi : 30-09-2022 16:55

Genel Cilt Bakımı Nasıl Yapılır? İşte İpuçları

Genel Cilt Bakımı Nasıl Yapılır? İşte İpuçları

Genel Cilt Bakımı Nasıl Yapılır? İşte İpuçları

 

Genel Cilt Bakımı İçin 3 İpucu

 1.İPUCU

 *Temizleme jeli sürelim. Yüz temizleme jelini spatula ile alıp elinize sürelim. Elimizi suya batırıp jeli avucumuzda ovuşturarak inceltelim.

Yağlı ciltler için jel ya da köpük, kuru ciltler için nemlendiricili temizleme sütü kullanılması gerekir.

 

*Jeli cildimize sürelim. Parmak uçlarımızla dairesel hareketler uygulayarak temizleme jelini cildimize iyice yedirelim. Uygulama çeneden, alın bölgesine doğru olmalıdır.

 

*Göz temizleme jelini sürelim. Göz etraflarına göz temizleme jeli sürüp yumuşak hareketlerle cildimize yedirelim. Bu esnada gözlerimizi kapatmalıyız.

 

 

 

* Göz çevrelerini arındıralım. Elimizi yıkayalım. Süngerleri suyla ıslatıp yumuşak hareketlerle temizleme jelini ciltten silelim. Göz çevrelerini arındırmak için aynı işlemi pamukla da yapalım.

 

*Tonik sürelim. Bir miktar toniği ellerimizin arasında ovuşturalım. Avuç içleriyle yüze baskı uygulayarak (tampon hareketi) cildimize yedirelim. Tonik gözeneklerin sıkılaşmasını cildin arınmasını sağlıyor bu yüzden ciltte bir süre kalması gerekiyor.

 

2.İPUCU

Kullanılan toniğin alkol oranı; yağlı ciltler için %3,5 ila 7,5 oranında, kuru ciltler için ise 0 veya %3 oranında olması gerekir.

 

 

* Nemlendirici uygulayalım. Avucumuza bir miktar nemlendirici alalım. Büyük parçalar halinde yüze sürüp dairesel masaj hareketleriyle cildimize yedirelim. Masaj hareketleri aşağıdan yukarıya doğru yapılmalı.

 

3.İPUCU

Yağlı cilt için nemlendirici emilisyonu S/Y, kuru cilt için nemlendirici emilisyonu Y/S olmalıdır. *Göz kremi uygulayalım. Göz kremini göz kenarlarında bulunan ve kazayağı denilen kırışıkların üzerine "V" oluşturacak şekilde koyalım. Kremi, parmaklarımızı bu bölgede ileri geri kaydırarak dairesel hareketlerle nazikçe yayalım.

 

UYARI

 

Göz çevresindeki cilde zarar vermemek için uygulamayı, diğerlerine oranla daha hassas olan yüzük parmağı ile yapalım.

 

Cilt bakımı, gözenekleri kir ve makyaj kalıntılarından arındırarak cildin oksijen alış verişi yapmasına ve beslenmesine yardımcı olmaktadır. Böylece cildinizin yaşlanması da gecikecektir.

 

AdminAdmin