GÜNCEL
Giriş Tarihi : 01-12-2022 14:12

Galvanizli Tel Nedir?

Galvanizli Tel Nedir?

Galvanizli Tel Nedir?

 

Çinko; çelik teli koruyan bir maddedir. Bildiğiniz gibi galvanizli tel ve galvanizli hasır, dış mekan kullanımına uygun ürünlerdir. Çinko yapısı sayesinde ürün bileşenlerini korozyondan korur. Bu çok önemli bir özelliktir. Çünkü galvanizli tel, bahçe çiti veya sınır güvenliği için tel örgü çit olarak da kullanılmaktadır. Soğuk veya nemli ortamlarda paslanmamalıdır. Ayrıca kırılmaz ve darbeye dayanıklı olmalıdır. Bunu başarmanın en kolay yolu galvaniz kaplamadır.

 

Sıcak daldırma galvanizleme işlemi, tel örgü çitinin dayanıklılığını artırmak için esastır. Galvanizli tel örgü çiti daha uzun hizmet ömrüne ve daha güzel bir görünüme sahiptir. Galvanizleme işlemi ayrıca tel çitin pürüzsüz görünmesini sağlar.

 

Bu, paslanmayan dayanıklı, pürüzsüz görünümlü bir tel örgü çitiyle sonuçlanır. Bu nedenle galvanizli tel örgü yaygın olarak kullanılmaktadır ve gelecekte de kullanılmaya devam edecektir.

 

Galvanizli tel üretilen çelik telin sıvı çinkoya daldırılmasıyla elde edilir. Bu daldırma işlemi çelik telin yüzeyini korur. çinko tabakası; Çelik telin korozyona, kırılmaya veya hasara karşı korunmasından sorumludur. Tel çit çeşitleri için üretimimizde daima galvanizli tel kullanmaktayız.

 

Galvanizli tel özellikleri nelerdir?

Galvanizli tel, güçlü, yüksek kaliteli ve dayanıklı tel üretmek için yaygın olarak kullanılır. Çelik tel malzemelerin dış yüzeyleri sıvı çinkoya daldırılarak korozyona karşı önlem alınır. Kullanılan çelik tel sıvı çinkoya batırılmamalıdır; sonuç olarak tel kullanım yeri ve iklim koşullarına bağlı olarak kısa sürede korozyona uğrar. Bu gibi durumlarla karşılaşmamak için galvanizli tel kullanılması oldukça önemlidir.

 

Çelik telin sıvı çinkoya daldırılması, yani çelik telin çinko ile kaplanması, onu korozyona karşı dayanıklı hale getirir. Çelik telin kullanım ömrü artar. çelik tel etrafında çinko kaplama; Ayrıca çelik teli dış etkilerden korur. Bu teller paslanmaz ve zarar görmeden uzun süre kullanılabilir.

Bahçe duvarını çitlemek için kullanılan telin galvanizli olması hava şartlarından korunma sağlaması açısından oldukça önemlidir. Galvanizli tellerle yağmur, rüzgar, kar ve diğer olumsuz hava koşullarından korunur. Bu tellerin ve diğer malzemelerin kullanım ömürleri; Yüzeyde kullanılan sıvı çinkonun kalitesine göre değişir. Kullandığımız sıvı çinkonun kapasitesi ve kalitesi oldukça yüksek olmasına rağmen kullandığımız galvanizleme hızı da oldukça hızlıdır. Bu nedenle çitlerimizin kullanım ömrü oldukça uzundur.

 

Estenet olarak Türkiye'nin lider Galvanizli Tel, Galvaniz kaplı tel örgü çiti üretimini yapmaktayız. hem Türkiye'de hem de yurtdışında çalışmalarımıza devam ediyoruz.

AdminAdmin