EĞİTİM
Giriş Tarihi : 23-08-2022 11:44   Güncelleme : 23-08-2022 11:47

Cumhurbaşkanı Erdoğan bizzat duyurdu! Öğretmen eş durumu tayininde yeni gelişme

Cumhurbaşkanı Erdoğan bizzat duyurdu! Öğretmen eş durumu tayininde yeni gelişme

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eş durumu dolayısıyla tayin isteyen öğretmenlere de bir müjde verdiği konuşmasında, “Bu yaz yeni bir proje ile kapalı köy okullarını imar ederek, köy okulu, anaokulu, halk eğitim merkezini de içeren, Köy Yaşam Merkezleri haline getirdik.

Okulların açıldığı tarihe kadar inşallah bin 500 köy yaşam merkezini faaliyete geçirmiş olacağız.

Eş durumu ve benzeri talepler ile özür tayinine müracaat eden öğretmenlerimize, başvuruların istisnasız tamamının karşılandığı müjdesini de vermek istiyorum.

Öğretmenlerimizin 60 yıllık büyük özlemi olan meslek kanunlarının çıkması ile birlikte uzman ve başöğretmenlik kadrolarına 614 bin 446 başvuru oldu. Bu öğretmenlerimizin büyük bölümü gerekli eğitimi tamamladılar. Yüksek lisans ve doktora yapmış olan 90 bine yakın öğretmenimiz yapılacak sınavdan zaten muaflar. Diğer öğretmenlerimize sınavı boykot çağrısı yapılmasını, en başta milli iradenin tecelligahı olan meclisimize saygısızlık olarak görüyoruz” şeklinde konuştu.

 

TWİTTER HESABINDAN PAYLAŞTI

Twitter hesabından paylaşım yapan Erdoğan, "Eş durumu ve benzeri taleplerle özür tayinine müracaat eden öğretmenlerimize, başvuruların istisnasız tamamının karşılandığı müjdesini vermek istiyorum." ifadelerini kullandı.

AdminAdmin