SAĞLIK
Giriş Tarihi : 14-09-2022 20:38

7 Adımda Göbek Yağlarından Kurtulun

7 Adımda Göbek Yağlarından Kurtulun

7 Adımda Göbek Yağlarından Kurtulun

 

Göbek egzersizleri yaparak sonuç alamadığımız bazı zamanlar olur. Bu, bir takım ayrıntıları yanlış uyguladığımız anlamına geliyor olabilir. Göbek yağlarından kurtulmak için 7 basit adım verelim.

1) Yemek Yeme Şeklinize Dikkat Edin

Öğünleri daha küçük lokmalarla yemenin sindirime etkisi sanıldığından fazladır.Ayrıca hızlı yemek yenmemelidir. Çünkü hızlı yemek yemek hazımsızlığa sebep olur ve ihtiyaçtan fazla alınmış olan yiyecekler vücutta yağ olarak depolanırlar.

2) Bol Bol Su İçin

Su, metabolizma için hayati bir önem taşıyor. Kalori kaybetme konusuna ise doğrudan bir etkisi olmadığı için gerekli önem verilmiyor. Doğrudan olmasa da dolaylı yoldan oldukça etkili olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü yeterli alınan su ile tok hissetmek ve iştahı bir ölçüde azaltmak mümkün.

3) Kahvaltıyı Atlamayın

Sağlıklı bir kahvaltı ile metabolizma, çalışmaya daha hızlı başlar. Öğün atlama halinde, kas dokularında yıkılmalar başlar ve vücut yağ depolarını korumaya çalışır. Bu depoların korunmasını istemiyoruz, göbek yağlarından kurtulmak istemiyorsak kahvaltıyı da atlamamamız gerekiyor.

4) Lifli Yiyecekler İle Dost Olun

Lifli besinler, vücuda karbonhidrat girişini azaltır. Karbonhidratların fazlasının glikojen, ardından da yağ deposuna çevrildiğini hatırlayacak olursak, bir anlamda yağ depolarını engellemiş oluyorsunuz.

5) Beslenmenize Daha Fazla Protein Ekleyin

Protein ağırlıklı beslenmek, mevcut karbonhidrat ve yağ depolarının kullanılmasına olanak sağlayacaktır.

6) Pilates Yapın

Pilates yaparak karın ve göbek bölgesindeki kasları çalıştırmanız ve uzun dönemde burdaki yağları eritmeniz mümkün.

7) Yeşil Sebzelere Yer Açın

Yeşil sebzeler, ihtiyaç duyulan antioksidanları sağlamakla kalmaz; ayrıca önemli lif kaynakları oldukları için kilo verme ve yağ yakmada da etkili olurlar.

 

AdminAdmin